Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes szállítás mindenre a FRDLVRY kuponnal 2024.06.17-ig

Anekke Contemporary

ようこそ
Yōkoso
Welcome to Japan!

A tokiói éjszaka igazán ámulatba ejtett és magával ragadott. Itt az alkonyat sokkal több, mint a sötétedő égbolt. Fényekkel kápráztató, illatokkal csábító tempósan lüktető utcák. Magas épületek, melyektől kicsinek érzed magad, ugyanakkor élettel telinek. Száz és száz történetet mesélő hirdetőtáblák, álmodozó járókelők. Mint egy hatalmas festmény, amit mindenki saját tükrén keresztül értelmezhet.Japánban egyformán fontos a múlt és a jövő, a több száz éves emlékek, a hagyományok ugyanúgy a jelen részei, mint a haladó, modern törekvések. A művészet megkerülhetetlen Japánban, mindenhol jelen van; egyszer ősi korokba csábít, máskor eljövendő világokat hirdet.


Ezúttal így akartam utazni, a művészeten keresztül ismerni meg Japánt. Befogadni minden formáját és színét, művészetét, a hagyományait és kultúráját. Eljátszadoztam a mintákkal, gyönyörű tájaiból új kirakósokat alkottam, a saját fantáziámmal átszőtt új valóságot.
 


Hiszen ez a művészet legnagyobb erénye: felszabadít. Megfesthetünk egy új várost, egy új világot, szabadon alkothatunk egy új realitást. A modern Japán épp oly lenyűgöző, mint az ősi, magammal viszem hát a kortárs művészetét is inspiráció gyanánt.