Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Anekke SHŌENNéha megállok egy pillanatra és úgy tekintek a környezetemre, mint egy művészeti alkotásra.
Megfigyelem a részleteket, árnyalatokat, csakúgy, mint egy műalkotáson tenném. Hiszen a művészet ereje ebben rejlik, hogy érdekel és megmozgat. Inspirál.

Így szemlélődtem ebben a csodás, távoli országban is legutóbbi utazásom során.

ようこそ
Yōkoso
Welcome to Japan!

Japánban egyformán fontos a múlt és a jövő, a több száz éves emlékek, a hagyományok ugyanúgy a jelen részei, mint a haladó, modern törekvések. A művészet megkerülhetetlen Japánban, mindenhol jelen van; egyszer ősi korokba csábít, máskor eljövendő világokat hirdet.


A művészet nemtelen, kortalan és lejárati ideje sincs. Egyszer csak megszületik egy rezgés, egy érzés, ami végigáramlik a testemen, mint egy feszültséggel teli villám, és az üres vászon felé terel, hogy egy új valóságot teremtsek.
 


Utazásom során megismertem Uemura Shōen történetét, aki az első elismert japán női festőművészek között volt, abban az időben, amikor a nők még nem festhettek hivatásszerűen. Shōen ledöntötte a társadalmi korlátokat és utat tört a művészetének. A történetének tanulságaként megértettem, hogy milyen fontos teret adni az életünkben annak, ami igazán érdekel, inspirál és boldoggá tesz. Engem az alkotás tesz boldoggá, ez az én Ikigai-m, az életem mozgatórugója, létezésem célja. Mutasd meg te is a világnak a nézőpontod, a te saját fényeddel átszőtt alkotásokon keresztül! Mert a művészet felszabadít. A művészet ledönti a korlátokat és közelebb hoz egymáshoz. A művészet gyógyít, túlél, felemel és átlép minden határt.