Suzanne Woolcott, akinek a Gorjuss-t köszönhetjük


A "lányaim", Suzanne Woolcott csak így beszél gyönyörű lányalakjairól, akiket a Santoro Gorjuss kollekciójából ismerhettek. A 33 éves, skót grafikus világszerte nagyon népszerű, kiállított már Hollywoodban, New Yorkban és  Hong Kongban is. Rajongói imádják, van aki saját magára tetováltatta kedvenc Gorjuss motívumát :-) !

A Gorjuss motívumok megalkotásakor, Suzanne-t az motiválja, hogy mindenkihez közel hozza a tiszta, érzelmeket megmozgatni képes művészetet. A grafikus azt vallja magáról, hogy szeret játszani a szavakkal, különösen szereti szó szerint venni a dolgokat, de művészetének legfőbb mozgatórugója a szeretet.

 

Csak lányokat fest, mert saját bevallása szerint csak olyan dolgot tud megfesteni, amit maga is átélt már, ha legközelebb egy Gorjuss lánykára néztek, ez is jusson eszetekbe ;-)!

A 'lányai' stílusa akkor kezdett kibontakozni, amikor rajzolni tanult. "Mindig is érzelmeket akartam megjeleníteni és arra koncentrálni, hogy mi vált ki érzelmeket a nézőből és ez nem feltétlenül egy arckifejezés, ahogy ezt a művészetem is igazolja" - nyilatkozta nemrég egy interjúban. 

Művészetének mottója nagyon egyszerű: 'Fesd meg, amit látni szeretnél, ha neked tetszik, másnak is fog!' Hát, nekünk nagyon tetszik, nem igaz ;-)?