Tárolás- A Rend művészete


 

 

A lakberendezési magazinokat nézve az ember néha elgondolkodik mi a titka a nyugalmat árasztó, mindig rendezett lakásnak? Mit tudnak azok, akiknek mindig tip-top a lakásuk? Hogyan tűntetik el a folyamatosan újratermelődő rendetlenséget? Bejegyzésemben pár hasznos tippet gyűjtöttem össze, ami remélem segítségetekre lesz. A megvalósításban pedig a Kipolani hasznos tárgyai is jól jöhetnek majd :-) 

1. Mindennek legyen meg a helye!

Legyen szó kicsi vagy nagy, fontos vagy kevésbé fontos dologról, ha nincs helye, mindig szem előtt lesz, esetleg még vándorútra is kel a lakásban. A rendrakást kezd azzal, hogy egy helyre gyűjtöd a hasonló dolgokat és kialakítasz egy rendszert, amit jól átlátsz. Ezután találd ki, hogy az így összegyűlt tárgyak hova kerüljenek, milyen tárolóba helyezd őket. Ilyenkor jönnek jól a különböző méretű és formájú dobozok.Természetesen mindenki szeretné ha környezete harmonikus összképet mutatna, ezért célszerű hasonló mintákban gondolkozni, mint például a Gorjuss fémdoboz-készletei, amik rengeteg apróságot képesek elrejteni és ugye már Te is látod magad előtt, hogy milyen gyönyörűen mutatnak majd a polcodon?: 

 

A gyakran használt dolgokat érdemes nyitott tárolóban tartani, hogy mindig kéznél legyenek, egyik kedvenem ez a Vintage doboz-készlet. A lakás bármely pontján hasznát veheted: 

 

 2. Rejtsd el! 

Vannak dolgok, amik hajlamosak az állandó összekeveredésre, mint például a különböző papírok, iratok és levelek. Gondolj csak bele naponta hányfélét viszel ezekből haza! Érthető ha nincs mindig időd átválogatni őket! Nem is kell, nemes egyszerűséggel rejtsd el őket egy szép irattartóba: 

 

3. Rendszerezd!

Akkor tudod megtartani a rendet, ha van egy rendszered, amit be tudsz tartani. Például tartsd egy helyen a befizetendő csekkeket, vagy azokat a leveleket, amiket még nem olvastál el és ne hagyd, hogy ezek összekeveredjenek. Az osztott tárolók éppen ebben lesznek segítségedre, a különböző kategóriába tartozó dolgokat külön-külön rekeszbe teheted. 

 

 

4. Apróságok

Egy gomb az íróasztalon? Egy kapocs az előszobaszekrényen? Fülbevaló a mosdó szélén? Neked is ismerősek ezek a képek? Az apróságokkal mindig csak a baj van, folyamtosan elkeverednek, hogy aztán a lakás legkülönbözőbb pontjain bukkanjanak újra fel! Tartsd őket kordában kis méretű dobozokkal! Kis dobozokkal teremtheted meg a rendet az íróasztalodon, fiókokban, előszobában, egy nagyobb tároló beljejében: 

 

5. Szelektálj!

Igen, néha meg kell vállni megunt dolgaidtól. A felgyülemlő tárgyak zsúfolttá és poros hangulatúvá teszik az otthonodat. Persze vannak olyan emlékek, amikhez ragaszkodunk, de ezeknek sem kell mindig szem előtt lenniük. A csecsebecsék, szobrocskák garmadája nem mutat jól a polcokon, ráadásul így nem is érvényesülnek szépséges tárgyaid. Ne feledd a lakberendezésben is igaz, a kevesebb néha több. Ahelyett, hogy mindent egyszerre mutatnál meg, időről-időre cseréld le a dekorációkat, bizonyos dolgokat tegyél el és más, rég nem látott szépségeket rakj a helyükre. 

Teljes tároló, doboz kínálatunkat itt találod meg: http://kipolani.hu/collections/tarolas