Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hello 2023

...hát itt vagy!

Vágjunk bele, kezdjünk neki, majd most megcsinálom, elszánt vagyok, lelkes vagyok… vagy annyira azért nem is? Előfordul, hogy döcögősen indul az új év. Lássuk be, a január sz*r! Nincs mit szépíteni rajta. Véget értek az ünnepek, nincs több kifogás, év végi hajtás, pörgés vagy éppen év végi lazulás, majd jövőre, ezzel már most nem foglalkozok, januártól … Itt van az új év, de kit érdekel? A január sz*r. Szerintem legalábbis, úgy nagy általánosságban. Februárban legalább már lehet fánkot sütni és várni a márciust!  smiley

Szóval csak lassan azzal a lendülettel! Szépen óvatosan kapargassuk össze magunkat, még egy kis ez meg az, maradék szaloncukor elpusztítása, ünnepek utáni töltődés, és egyik lábat a másik után, óvatosan, aztán kicsit bátrabban… jönni fog az a lendület!

Ha neked már meg is van, akkor hajrá, ne hagyd, hogy bárki visszafogjon! A Pinteresten, a Lendület 2023 táblánkon összegyűjtöttünk neked egy csokor motiváló gondolatot és inspirációt az évkezdéshez!

Ha a lassan, de biztosan tábort erősíted, vagy te is úgy gondolod, hogy a január sz*r, az se baj! Erre az esetre én azt javaslom, hogy nyújtsd meg az ünnepeket. Hiszen a karácsonyi dekorációt talán még nem pakoltad el, a fényeket is sokan felkapcsolják még… Olvasd el azt a könyvet, amit annyira szeretnél, kuckózz, relaxálj, mozizz, társasozz! Ezeket ér januárban is csinálni, sőt mit nem mondok, egész évben! Esetleg, próbálj ki új dolgokat! Mindenképp próbálj ki új dolgokat!

Tanulj meg varrni! Vagy ha tudsz varrni, akkor varrj! smiley Valami cukit, valami szépet, ajándékba vagy magadnak. Varrj fel egy gombot! Meglátod, milyen jó érzés lesz! Használjuk ki még a telet, a hosszú estéket, hiszen már mindjárt itt a tavasz! Addig pedig jól lehet töltődni egy kis alkotással. Akár még saját táskát is varrhatsz magadnak, amit aztán rettentő büszkén viselsz majd! Vagy egy neszeszert, vagy egy könyvjelzőt…. 

Összegyűjtöttünk neked néhány ötletet és ihletet az Ötletek varrogatáshoz táblánkon!

Süss és főzz! Az is alkotás. De még milyen alkotás! Az egyik legjobb szerintem smiley Főzz örömből! Csak valami egyszerűt, a legegyszerűbbet, amit el tudsz képzelni. De fogj hozzá lelkesen, élvezd a folyamatot és a végén örülj neki! Aki szeret sütni-főzni, mindig talál magának új kihívásokat, amiben kedvét leli. Kísérletezhetünk kovásszal, pizzával, fermentálással, tésztákkal és szószokkal, szörpökkel vagy habcsókkal… úgy is mondhatnám, egy életre elég a dolgunk.

Ha még nem vagy túl lelkes rajongója a gasztronómiának akkor azért, ha pedig nagyon is, akkor azért, engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam Dragomán György munkásságát a témában. Két könyve, a Főzőskönyv és az Adjuk meg a módját kötelező alapmű. Kész, nincs vita, meg kell venni, el kell olvasni! Azért, mert annyira jó. Azért, mert úgy ír az ételről és érzésekről, mint senki más!  heart Úgy ír, hogy szinte szégyellek róla írni! De muszáj. Mert annyira jó. Dragomán György Facebookon is közzétesz rengeteg írást, elkezdheted ott is az ismerkedést.

Egy szösszenet, az Adjuk meg a módját bevezetőjéből:

 

"Főzést tervezgetni szinte jobb, mint főzni, evésre emlékezni szinte jobb, mint enni.

A tervezgetés és az emlékezés persze nem választható el egymástól, mert minden falatban egyszerre van ott a múlt és a jövő: amikor eszünkbe jut egy finom étel, és hogy mikor és kivel ettük és főztük, szinte azonnal feltámad bennünk a vágy: elképzeljük, milyen lenne újra megfőzni, és amikor felidézzük, milyen is volt pontosan, egyben azt is végiggondoljuk, hogy mit kell majd tennünk, hogy legközelebb is ugyanolyan jó, sőt még annál is jobb lehessen.”

 

Remélem máris megjött a kedved a főzéshez! wink

 

És itt van 10 kaja januárra a Street kitchentől, amit azonnal ki is próbálhatsz!

Ha már jól laktál, kertészkedj! Na egyelőre még csak fejben, a tavasz még kicsit odébb van, még csak tervezgetünk! Persze a komoly kertésznek ilyenkor is akad dolga, és a lakásba is vehetsz új szobanövényt, vagy megpróbálhatsz az ablakban bazsalikomot nevelni magról, vagy csak életben tartani a boltban vásárolt példányt!

Ha nagyon nem bírsz magaddal, már elkezdhetsz tervezgetni, magokat vásárolni…. Bizony, a leárazott szaloncukor mellett már ott virítanak a vetőmagok! Ezerféle zöldség és virág csábít bűnbe! Csak a legfontosabbakat, mondjuk mindig, aztán a kasszánál fogadkozunk, hogy ez volt az utolsó meghajlás, nincs több mag, van már elég, és ezt addig játszuk, amíg kint vannak a vetőmagok a hipermarketek polcain (azaz kb. egész évben).

De a lényeg, hogy kertészkedjünk! Ha nincs erkély, nincs kert, akkor legalább egy bazsalikomot nevelgess az ablakban, de tényleg! Olyan szép és illatos, mindig nyár van tőle. Ha pedig van egy kis tered a kertészkedésre, akkor hajrá! Próbálkozz bátran, a jelmondatunk:

A kertben nincsenek hibák, csak tapasztalatok!

 

 

Nézd meg az Ötletek kertészkedéshez táblánkat és inspirálódj!

Bármihez is fogj az idén, kívánunk hozzá kitartást és lelkesedést, sikert és sok-sok örömöt!

Mi is elkapjuk azt a lendületet és hozunk majd nektek sok szépséget a shopba és változatos tartalmakat ide a blogra!

Hadd kívánjak szebb új évet!

Gondolkodó képességet!

Félelem nélküli létet!

Vidámságot, egészséget!

Aranyosi Ervin